понеділок, 18 січня 2016 р.

година пам'яті "Сильніше ніж зброя"



 

«Сильніше ніж зброя» саме під таким гаслом було проведено годину пам’яті у бібліотеці, приурочену Дню гідності та свободи. Своєю присутністю діти вшанували пам'ять загиблих на Майдані та в зоні проведення АТО. Захід розпочався  з відео ролику про Україну та народним гімном.

Учасники  заходу мали змогу пригадати хронологію «Листопадового зриву»-2013, спостерігаючи за кадрами документального фільму «Революція гідності», У скорботній тиші завмерли  юнаки та дівчата в знак пам’яті про невинно убієнних жертв Небесної сотні. Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу усіх Героїв Майдану та полеглих у зоні АТО під музичний супровід «Пливе кача». Особливо емоційною була та частина заходу, коли фільм нагадав про перші жертви Майдану , кадри тих кривавих подій, скорботну тишу залу заповнив «Реквієм. Небесна сотня». Присутні з особливим хвилюванням  слухали патріотичні  вірші, та пісні: «Мамо не плач», «Біля тополі», «Повернись, солдате!»  де один за одним на екрані  зринали фото Героїв України. Ведучі закликали молодь бути гідними великого подвигу Героїв Майдану.

У фіналі прозвучала пісня «Не спи, моя рідна земля!»

Досягнути відповідної атмосфери співпереживання, не залишити байдужим жодного присутнього у залі стало можливим завдяки сучасним комп’ютерним технологіям.

Немає коментарів:

Дописати коментар